Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Team Coaching

Mensen zijn complex. Dus dat er gedoe ontstaat als mensen samenwerken en -leven en daarin van alles willen bereiken, is eigenlijk niet meer dan logisch, toch?… 

In organisaties waar mensen bijeen gezet worden, wordt nog niet altijd per se samen even effectief gewerkt. Iedereen wil graag zelfstandig functionerende teams bouwen die effectief zijn en het onderweg ook nog een beetje leuk hebben zonder gedoe. We kunnen om te beginnen dit gedoe een beetje ‘normaliseren’. Dat kan de zwaarte en het gesprek erover iets verlichten. 

Ik help je met mijn systemische blik door gedoe in jezelf en met je team te accepteren en op te lossen en daarmee te zorgen dat het weer stromen kan!

1 dagdeel -  Reflectiesessie

Wie is een team zonder je aangeleerde overtuigingen en overlevingspatronen? Als er waarheden niet worden uitgesproken, dan maakt dit dat deze onder water blijven. Ik help teams door in een halve dag en door middel van een reflectie-sessie te kijken of de verschillen in het team te overbruggen zijn en waar eventuele oplossingen gezamenlijk gevonden kunnen worden. Hierbij zet ik een methode uit de deep democracy in.

Ik bied inzicht in de aspecten die maken dat een team goed functioneren kan, en heb ook voor de context van de organisatie en de fase van volwassenheid van het team. Ik kijk naar teams met een systemische blik en daarnaast ben ik ook Management Drives Practicioner. 

Inzicht na 1 dagdeel

  • Inzicht in functioneel en niet functioneel gedrag in een team
  • Spiegels aan het team op toegankelijke en luchtige wijze
  • Meer grip en invloed op het creëren van een effectieve feedback-/aanspreekcultuur.
  • Oplossingen en concrete handvaten voor next steps korte en lange termijn

Team ontwikkeltrajecten met inzet van Management Drives

  • Start sessie: Biedt jouw team een gemeenschappelijke taal waarin drijfveren en gedrag tastbaar worden. Binnen een dag kent iedereen de sterke punten en valkuilen, zowel op individueel als op teamniveau.
  • Missie, visie, strategie-sessie: Leg missie, visie, strategie vast in een uitvoerbaar plan.
  • Effectief gedrag; ontwikkel het gewenste gedrag om teamprestaties te verbeteren.
  • Vertrouwen opbouwen: Vanuit de verschillende drijfveren zijn er verschillende perspectieven op wat vertrouwen betekent, hoe je  het opbouwt of zou kunnen afbreken.